Tijdens mijn opname in Zuid-Afrika werd mij aangeraden om naar een safehouse te gaan en omdat Amsterdam mijn oude omgeving is wilde ik niet daar verder behandeld worden. Ze zijn voor mij gaan zoeken en kwamen uit bij een safehouse van Leven in je Leven in Nootdorp. Na een fijn telefoon gesprek kreeg ik de mogelijkheid om na mijn behandeling bij hun 2 maanden te verblijven. Deze 2 maanden zijn er uiteindelijk 7 geworden.

Mijn ervaring met Leven in je leven is dat er vanaf dag 1 de juiste zorg  was en dan bedoel ik zorg die persoonsgericht is. Ik wilde zo graag aan mijn motivatie werken en inzet ontbrak het zeker niet, maar dat dit tegelijkertijd ook mijn valkuil was wist ik niet. Daar waar ik te snel ging en vergat hoe belangrijk het is om alles rustig op te bouwen en goed na te denken over de beslissingen die ik neem werd ik door Leven in je Leven weer terug geroepen.

Hoe is het mij gelukt om succesvol uit te stromen? Vanaf het begin werden er bij de 1 op 1 gesprekken persoonlijke doelen gesteld , deze werden geëvalueerd  en ook weer nieuwe doelen gesteld.  Ook werden er groepen aangeboden die ik kon bijwonen , van het leren plannen tot aan het leren leven in het nu. Nooit had ik gedacht dat de dingen die ik hier geleerd heb zo belangrijk waren om op een goede gezonde manier door te kunnen gaan met mijn leven. Ik heb in dit safehouse letterlijk geleerd om te leven in mijn leven en daar ben ik echt zo dankbaar voor!

Ik heb eerder in een safehouse gezeten en het verschil met het safehouse van Leven in je leven is zo groot. Ik kan ook niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben voor de kans die ik heb gekregen om het op deze manier te doen. Wat naar mijn idee Leven in je Leven zo uniek maakt is het stuk van het persoonlijke behandelingsplan en dus echt persoonsgericht werken.  Wat mij ook erg goed geholpen heeft , is dat naast de veilige omgeving het ook een hele warme liefdevolle omgang en behandelmethode  was en ik ervan overtuigd ben dat er hier gewerkt wordt vanuit een passie en betrokkenheid.

Vandaag de dag ben ik vrij van verslaving en zonder leven in je leven had ik niet gestaan waar ik nu sta.

 

Bedankt !!!