Meer dan anderhalf jaar geleden kwam ik binnen bij safehouse leven in je leven. Direct uit de kliniek, ver van huis en net twee maanden clean. Doodsbang voor wat er zou komen maar vastberaden om iets van mijn leven te gaan maken kwam ik door de eerste weken. Ik denk dat ik mij in heel mijn leven nog nooit zo kwetsbaar heb gevoeld.

 

Na een aantal jaren geleefd te hebben in actieve verslaving was ik aardig verleerd hoe ik nuchter kon functioneren. En daarnaast de tweede grote vraag wie ik was. Want wat was er nog over van mezelf. Dit was meteen de eerste opdracht die ik kreeg van Hester toen ik haar vroeg wat ik nu moest gaan doen. Ga maar op zoek naar jezelf. Uitzoeken wat ik leuk vind en waar ik heen wil. Ik vond dit erg moeilijk en stelde deze zoektocht uit waardoor ik bevriend raakte met de bank en de tv.

 

Bij Hester heb ik geleerd om hulp te vragen als ik er zelf niet uit kom en beetje bij beetje begon ik weer actief te worden. Ik begon weer met muziek maken, sporten en schreef me in voor een opleiding. De eerste dag van die opleiding wilde ik niet meer. In paniek belde ik Hester op dat ik er nog niet klaar voor was. Gelukkig maakte dat niet uit en kreeg ik in het safehouse alle tijd en ruimte om eerst nog aan mezelf te werken.


In de afgelopen twee jaar is er veel veranderd. Ik heb afscheid genomen van oude vrienden, nieuwe vrienden erbij gekregen en gewerkt aan beter contact met mijn ouders, broers en andere familieleden. Na een jaar in het safehouse ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding op een nieuwe school. Ik mocht van Hester langer in het safehouse blijven wonen zodat ik kon wennen aan deze grote stap. Het was niet altijd makkelijk maar met veel hulp van het safehouse ben ik toch over naar leerjaar 2 van mijn opleiding.


Inmiddels ben ik ook het safehouse uitgestroomd. Ik woon nog dichtbij en mag elke dag langskomen op kantoor. Hoe mijn leven vanaf nu ook loopt, ik zal altijd dankbaar op deze periode terug kijken. Dankzij Hester heb ik mijn vertrouwen in de hulpverlening weer terug en weet ik wat is om echt mezelf te kunnen zijn. Lieve Hes je zal altijd een van de belangrijkste personen in mijn leven blijven.

 

Dankjewel dat je mij hebt geholpen om een nieuwe manier van leven te vinden en ik nog altijd welkom ben.