18 februari 2018 was de dag dat ik naar het safehouse ging. Ik had net een korte kliniek opname van vier weken achter de rug. Ik wist pas de laatste week dat ik echt zou gaan. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik gewoon naar mijn eigen huis terug zou gaan. Het was dus heel gek om naar Nootdorp te komen. Ik dacht weer naar een instelling. En hoewel ze heel professioneel zijn heeft het nooit als een instelling gevoeld. Het wordt echt een thuis. De warmte en betrokkenheid van de begeleiding is heel bijzonder.

 Ik kwam aan als een onzeker meisje met veel bagage. Ik voelde me nergens op mijn plek en ik had in begin nog super veel oud gedrag. Ik ben in het begin ook flink hard onderuit gegaan en met mijn neus op de feiten gedrukt. Kies ik voor herstel of voor mijn oude leven. Ik kreeg een time out na het schrijven van een motivatie brief mocht ik gelukkig terug komen. Toen ging er een knop om. Ik leerde toen dat er mensen zijn die zien wie ik kan en wil zijn en er altijd voor me zouden zijn.

Het eerste jaar heb ik onwijs hard moeten knocken. Zonder het safehouse had ik dat niet gered. Alle liefde steun en vertrouwen hebben mij er doorheen gesleept. Ik mocht zijn wie ik ben, onvoorwaardelijk.

Het safehouse heeft mij letterlijk een veilige huis geboden. Toen ik me ontzettend onveilig in mijzelf voelde door trauma's en negatieve gedachten, begrepen ze mij en stelde ze mij gerust.  Ook de lieve therapie hondjes hebben mij ontzettend veel troost geboden.

Ik heb er een nieuwe familie bij. Met alle meiden die er nog zitten, de er zijn geweest en ook die er nog gaan komen weet ik dat we er voor elkaar zijn en dat we lang niet zo gek zijn als we denken.

Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijzelf. Ik kon weer van mijzelf gaan houden. Daardoor ben ik een veel liefdevoller persoon geworden.

Ik ben met paarden gaan werken. Paarden zijn mijn passie maar had nooit gedacht dat ik daar iets mee kon doen. Ik was doodsbang dat ik het niet kon of tegenslagen niet aan kon. Ik heb nu na twee half jaar in het safehouse te hebben gewoond geleerd vertrouwen te hebben in mijzelf en de toekomst. Want ik heb zeker een paar tegenslagjes meegemaakt maar ik kon het aan dankzij het vertrouwen wat er gegeven wordt.

Na keihard aan mezelf gewerkt te hebben maar zeker ook heel veel lol en leuke dingen gedaan te hebben mocht ik gaan uitstromen.

 

Dankzij het team voelde ik me hier helemaal klaar voor. Ik ben nu mijn dromen aan het waarmaken in Gelderland maar Nootdorp zal altijd mijn veilige basis blijven.